WCM
@August von Hohenzollern, Szanowni
@Obywatele,
Jako, że nie ma na razie niczego innego ważniejszego i pilniejszego, to myślę, że moglibyśmy coś tutaj zrobić. By się ruszyło.
Proponuję abyśmy zajęli się sprawą umów międzynarodowych.:
1. IV Republika Muratyki nie istnieje już jako oddzielny byt a jest częścią II FN. Zatem należy tę umowę (traktat) wypowiedzieć, chyba, że już z racji na sam fakt zmian prawnych i politycznych na Nordacie uważamy, ze to przestało obowiązywać.
- Nie mniej to i tak będzie wymagać zmian administracyjnych na naszym forum czyli np. przemienienia ambasady do archiwum.
2. Mamy dział ambasady Norweglandu, jednak drodzy państwo nie znajdziemy takiego państwa w Nowinach, nawet w ISM, chyba, że jakiś wcześniejszych archiwalnych, z zapisów z 2022 roku.
Ludzie to państwo upadło w 2022 roku, ostatni post był w 2023 i to były życzenia z okazji świąt wielkanocnych przesłane przez Cesarza. Więc jak to działa. Państwo upada a my 2 lata po tym dopiero zabieramy się za aktualizację prawa, za nadrabianie rzeczy...
Poza tym inna rzecz, że w dzienniku ustaw, w dziale traktatów nie ma w ogóle traktatu takiego. Skąd zatem ambasada?
3. Mamy Ambasadę Sarmacji, ale nie mamy z Sarmacją traktatu. To absurd trochę dziwne, tak się nie robi. Cesarz miał chyba dawno już postarać się o wizytę w Sarmacji... Dobrze jakby traktat podpisać...
4. Turetia jest praktycznie nieaktywnym państwem, gdzieś od miesiąca czy dwóch. Zastanówmy się, czy chcemy z nimi mieć relacje dyplomatyczne. Są praktycznie upadłym, projektem, który się wyczerpał. Nie zaprezentowali żadnej aktywności żadnej zmiany. Nie zabiegali też nawet jakoś mocniej o integrację z nami. Np. Rusowia dość mocno z nami się związała, za co my ich wspieramy, pomagamy im, oraz wspólnie budujemy coś. A tutaj, troszkę Turetia żyła na uboczu jak Santera. Więc sądzę, że jeśli nadal będą trupem, to nie ma sensu z nimi utrzymywać relacje dyplomatyczne.
5. Tutaj nieco inna kwestia, czyli kwestia tego, że w Nowej Ordzie podpisałem pewne dokumenty, i nie wiem czy je ratyfikowaliśmy.
A jeśli tak to czemu cesarz ich nie umieścił w Dzienniku Ustaw?
Jeśli nie, to trzeba ratyfikować je.
6. Druga podobna sprawa to myślę, że powinniśmy podpisać traktat z RLS. Tym państwem co z nami graniczy. Może i to socjaliści czy coś, ale wiadomo, że mikronacyjna współpraca i przyjaźń, dobre relacje, ponad ideologie i politykę. Chyba, że nie. No ale wtedy jeśli tak dla umów i współpracy, to byłoby jeszcze jedno państwo, które by było chętne z nami zawrzeć stosunki dyplomatyczne.
7. Z przyszłych dalszych wizyt, to myślę, że dobrze byłoby nawiązać relacje z państwami niemieckimi, tj. np. Edelweiss oraz Voxland.
A z naszego kontynentu to z Bizancjum.