Nie wiem. Szczerze to jeszcze nie znam się na tym temacie i musiałbym poczytać. Jeśliby to było właściwe to możemy robić to w różnych krajach rzeszy, ale jeśli nie to zostawiłbym to wydarzenie w Bawarii.August von Hohenzollern pisze: ↑21 sie 2024, 14:56 Oczywiście można go stworzyć w każdym państwie, ale Bawaria moja swoją estymę
Do piwa, jedzenie i wesołe miasteczko
Poza tym zauważam pewne podobieństwa w edelwajskim święcie piwa, które się wzoruje na naszym niemieckim historycznym wydarzeniu. Zauważam pewne podobieństwa. Może to dobrze, może nie. Obawiam się, że poziomem nie dorównamy do tego edelwajskiego wydarzenia, przez co obawiam się, że mikroświat może generalnie nie zrozumieć naszych intencji, nie znać do końca tła historycznego i kontekstu a przez to wiedzieć, że takie święto Octoberfest jest historycznie, realnie związane z Bawarią i Cesarstwem Niemieckim, przez co będziemy może posądzeni o plagiat, o próbę zrobienia podróbki tamtego święta, o robienie konkurencji dla Edelweiss... No cóż takie mam obawy. A znając mikroświat i ludzi w nim będących wcale nie są to obawy nierealne.
Nie mniej tak jak pisałem pomysł jest ciekawy i moglibyśmy spróbować. Tylko to wymagałoby ogólnej pracy wszystkich, a nie że ja będę za wszystkich wszystko robił. Nie jestem sam w tym państwie a niestety czasem dajemy taki vibe, przez co Cesarstwo Niemieckie jest postrzegane przez wzgląd na moją osobę. W Cesarstwie nie jest też sam cesarz. Także super jakby to było wydarzenie dla Niemiec, Vaarlandu, ale może i mikroświata, jednak aby tak było to fajnie jakby organizatorem był cały nasz naród, a nie tylko jedna czy dwie osoby.